Kaj je trajna depilacija IPL/SHR

73
Laserska depilacija oz. trajna depilacija v Ljubljani. Kozmetični salon Spa Luna

Kaj je laserska depilacija oz. trajna depilacija z IPL + RF laserjem?

IPL + RF (Intense Pulsed Light) je metoda, ki z močjo svetlobe postopoma trajno odstrani dlake na telesu. Melanin absorbira svetlobo in jo usmeri v koren dlake. Ta se pod vplivom toplote trajno uniči.

Kozmetični salon Spa Luna ponuja različne metode depilacije, med katere sodi tudi t.i. laserska depilacija oz. trajna depilacija.

Zakaj se uporablja IPL + RF laser?

IPL + RF laser se uporablja za trajno depilacijo, izboljšanje aknaste kože, odstranjevanje solarnih in starostnih pigmentacij in razširjenih žilic; odpravlja gubice.

Kaj je Laser IPL + RF?

IPL + RF je kratica za intenzivna pulzna svetloba + radio frekvenca. To je aparat za selektivno fototermolizo. Dovršena tehnologija, ki združuje izkušnje in raziskave s področja elektro-koagulacije in laserske tehnike. IPL + RF je tehnologija, ki združuje IPL-energijo, radiofrekvenčno energijo in hlajenje ročnika.

Vse skupaj deluje istočasno, kar pripomore k boljšim rezultatom tudi na svetlejših, tankih in mehkih dlakah. Postopek je varen, saj je svetloba laserja 100 % sterilna in možnosti za okužbo ni.

Trajna depilacija je storitev, za katero se odloča vse več strank.

SHR – “Super Hair Removal Treatment” (Napredno odstranjevanje dlak)

Tehnologija, ki omogoča boljše rezultate, manjša bolečina ob tretmaju, varen in hitrejši postopek, saj omogoča hitro delovanje z do 10 bliski na sekundo.

Tretma je bolj varen zaradi nižje energije delovanja, boljše rezultate pa dosegamo zaradi postopnega dovajanja energije v korenine dlačic. SHR laser deluje na principu selektivne fototermolize.

Trajna depilacija (postopek)

Obravnavano področje najprej obrijemo in nanesemo gel. Z aplikatorjem usmerjamo svetlobne impulze na poraščene predele, ki bodo določen čas ostali brez dlak. Po desetih, petnajstih dneh bodo dlake spet zrastle, vendar bodo čez nekaj dni tudi odpadle. Po nekaj obravnavah bodo dlake rastle vse počasneje in postajale nežnejše.

Laserska depilacija oz. trajna depilacija v Ljubljani. Kozmetični salon Spa Luna

Ritem obravnav je individualen, načeloma pa se obravnave ponovijo vsakih 4–6 tednov. Priporočljivo je narediti 8 do 10 obiskov. Po osmih do desetih obravnavah dosežemo med 75–90 % odstranitev dlak. Med obravnavo se lahko pojavi občutek zbadanja ali vročine.

Pri nekaterih posameznikih se lahko začasno pojavi rdečica ali pa folikularni edem, vendar pa je to zelo poredko.

Pomembno

  • 10–15 dni pred prvo obravnavo se ne izpostavljajte soncu in UV-žarkom.
  • Ne uporabljajte samoporjavitvenih izdelkov.
  • Ne odstranjujte dlak z voskom ali s pinceto.
  • Ne barvajte in ne belite dlak.
  • Ne uporabljajte fotosenzitivnih zdravil.
  • Po obravnavi se vsaj 15 dni izogibajte sonca in UV-žarkov.
  • Uporabljajte kreme, ki vas bodo zaščitile pred UV-A, UV-B in UV-C žarki.

Kontraindikacije

Spremembe na koži, nosečnost, diabetes, hemofilija, epilepsija, antikoagulanti, fotosenzitivna zdravila, srčni vzpodbujevalnik, kožne bolezni (herpes, psoriaza, ekcemi).

Laserska depilacija oz. trajna depilacija z IPL + RF je odlična za vse, ki si želite trajne rezultate.

Komentar

Dodaj odgovor